Mens achter de patiënt   €   

Type: Reeks van taken of lessen

Omschrijving: Dit is de website van Stichting Mens Achter de Patiënt (MAP), die droomt van mensgerichte zorg. Om dit te bereiken, stimuleren zij mensgericht onderwijs. Het doel: toekomstig zorgprofessionals bewuster maken van de brede impact van ziekte. Via MAP kunnen onderwijsprogramma's gerealiseerd worden die de mens achter de patiënt in beeld brengt.
Stichting Mens achter de patiënt biedt een Train-The-Trainer pakket aan waarin docenten en de organisatie van uw instelling wegwijs worden gemaakt in hoe MAP georganiseerd en gedoceerd kan worden. Daarnaast ontvangt u alle benodigde documentatie (o.a. docenthandleidingen, templates voor studentinstructies, promotiematerialen etc.). Tevens ondersteunen zij u dan in het organiseren van een kleinschalige pilot. Het is de bedoeling dat uw instelling op termijn de onderwijsmodule grotendeels zelfstandig uitvoert. De voornaamste rol die Stichting Mens Achter de Patiënt op lange termijn speelt is het door ontwikkelen van de onderwijsmodule en het werven van mensen die als zorgvrager deel willen nemen.

De onderwijsmodule Mens Achter de Patiënt staat of valt bij mensen die hun ervaringen met ziekte en zorg willen delen. Stichting Mens Achter de Patiënt heeft goed contact met landelijke patiënten en cliëntenorganisaties en kan werving van deelnemers verzorgen. Zij vormen zo een brug tussen onderwijs en zorgvrager, waardoor zorgvragers bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van studenten.
Toolbox-ID: 784

Ontwikkelaar: Stichting Mens achter de patiënt

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Website

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal