Zorg voor mensen die bewust afzien van eten en drinken om het levenseinde te bespoedigen

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: In 2011 constateerde de KNMG dat artsen beter bekend moesten worden met het begeleiden van patiƫnten die bewust afzien van eten en drinken om het levenseinde te bespoedigen. Naar verwachting zullen hulpverleners deze situatie steeds meer gaan tegenkomen. Deze handreiking van de KNMG en V&VN helpt artsen, verpleegkundigen en verzorgenden om deze patiƫnten goed voor te bereiden en te begeleiden en om adequate palliatieve zorg in of voort te zetten. De handreiking kan als achtergrondinformatie dienen voor een les over beslissingen rond het levenseinde.
Toolbox-ID: 340

Ontwikkelaar: KNMG en V&VN

Laatst bijgewerkt: 2014

Medium:
  • Tekstueel

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Stervensfase
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal