Dood voor beginners

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Videoserie met 8 delen van ongeveer 30 minuten elk. Deze documentaireserie gaat over de kunst van het sterven. Wat weten we eigenlijk over sterven, afscheid nemen, rouwen en het leven na de dood? Aflevering 1: Ik ga niet dood. Anderen gaan dood, maar ik niet. (Wat is doodgaan eigenlijk? Aflevering 2: Als de dood.... We zijn allemaal sterfelijk. Waarom maakt de één zich er niet druk over en is het voor de andere een obsessie? Aflevering 3: De dood, de dokter en de anderen. De dood komt dichterbij. Weet iemand wie hier de regie voert in mijn laatste dagen? (ook artsen komen aan het woord) Aflevering 4: Uit het leven gestapt. Wat kun je zeggen als iemand het leven niet meer aan kan? De nooit te beantwoorden vraag voor nabestaanden. Aflevering 5: Het olifantenkerkhof. Ik wil niet dat mijn kleinkinderen me zien met slangen in mijn gele huid... Moeten we afhankelijkheid en aftakeling altijd willen vermijden, of hoort het er gewoon bij? Aflevering 6: Rituelen om te rouwen. Belangrijke momenten vragen om betekenisvolle handelingen Aflevering 7: Aan gene zijde. Is er iets na de dood, of niet? En zou het erg zijn als er niets is? Incl. iemand die vertelt over een bijna-dood-ervaring Aflevering 8: De kunst van het sterven. Met o.a. hoogleraar Carlo Leget en columnist en verpleeghuispastor Jean-Jacques Suurmond
Toolbox-ID: 322

Ontwikkelaar: EO & IKON

Laatst bijgewerkt: 2014

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal