Virtual Patient/ Virtuele Patient 4. Mevr Eelders

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Virtual patients (VPs) zijn onderwijsmaterialen waarin authentieke klinische scenario’s worden gesimuleerd via een computerprogramma. De Pasemeco projectgroep heeft vier van deze VP’s gemaakt rondom palliatieve zorg, die onderwijsgevers naar eigen inzicht kunnen inzetten in het curriculum. Deze VP’s maken deel uit van de leerlijn Advance Care Planning (ACP).

In een VP neemt de student de rol in van zorgprofessional: zij neemt een anamnese af, doet fysiek onderzoek en neemt diagnostische en therapeutische beslissingen. Het programma geeft inzicht in de reacties van de patiënt, waarop studenten een diagnose stellen en het bijbehorend behandelplan formuleren. Via VP’s kunnen studenten oefenen met klinische redeneervaardigheden, waarbij zij kennis en informatie moeten integreren om tot een diagnose of behandelplan te komen. Ze bieden een veilige, interactieve omgeving waarin de student kan werken aan redeneer- en probleemoplossend vermogen. Ze dagen immers uit tot nadenken.

Het specifieke doel van de Pasemeco VP’s, als onderdeel van de leerlijn Advance Care Planning (ACP), is het oefenen van de redeneervaardigheden op de vier dimensies van palliatieve zorg. Ook wordt gekeken wat de invloed kan zijn van aspecten uit verschillende dimensies op het te voeren beleid.

VP 4. Mevrouw Eelders
Mevrouw Eelders, 75 jaar, weduwe sinds 8 jaar, zorgafhankelijk door ernstig hartfalen en afgenomen mobiliteit bij osteoartrose. De verzorging heeft visite van de arts gevraagd omdat mevrouw Eelders extreem kortademig is.
Toolbox-ID: 3156

Ontwikkelaar: Pasemeco

Laatst bijgewerkt: 2020

Medium:
  • Software/tool

Onderwerpen:
  • Proactieve zorgplanning

Opleidingsniveau:
  • HBO/Bachelor
  • Master

Gebruikslicentie:
Ga naar materiaal