Leerlijn Communicatie en Zingeving

Type: Reeks van taken of lessen

Omschrijving: Deze verzameling van leertaken vormt de leerlijn Communicatie en Zingeving. Deze leerlijn is uitgewerkt door Pasemeco en richt zich op de te ontwikkelen competenties benodigd voor het communiceren over zingeving in de palliatieve fase.

Het biedt een variatie aan onderwijsmaterialen en activiteiten welke naar eigen inzicht flexibel kunnen worden ingezet op verschillende plekken in het curriculum, te weten: casuïstiek, zelfreflectieopdrachten, documentaires over palliatieve patiënten, video’s waarin zorgprofessionals uitleggen hoe zij de zingevingsdimensie integreren in hun werk, rollenspellen waarin een gesprek met een palliatieve patiënt wordt geoefend, en gespreksvoering met simulatiepatiënten en palliatieve patiënten.

Bij elke leertaak is er een studenteninstructie en een docenteninstructie beschikbaar. Ook is er een lijst met ondersteunende materialen bijgevoegd. In de docenteninstructie worden bovendien alternatieve onderwijsactiviteiten geboden.
Toolbox-ID: 3072

Ontwikkelaar: Pasemeco

Laatst bijgewerkt: 2020

Medium:
  • Meerdere

Onderwerpen:
  • Communicatie

Opleidingsniveau:
  • HBO/Bachelor
  • Master

Gebruikslicentie:
Ga naar materiaal