Het belang van het bespreken van het naderende levenseinde

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: In deze korte video (5:21 min) bespreken spoedarts Cooper en senior-arts voor palliatieve zorg Selvaggi het belang van het bespreken van het naderende levenseinde met patiƫnten en hun naasten. Vaak wordt de boodschap over het naderende levenseinde niet of te laat gevoerd. Artsen hebben vaak de moeilijke taak om niet alleen hun eigen ongemak over het praten over de dood te moeten overwinnen, maar ook het feit overwinnen dat sommige patiƫnten en geliefden niet bereid zijn het nieuws te accepteren. Selvaggi stelt dat het accepteren van het levenseinde een proces is, want het blijft moeilijk om tot het besef te komen dat je doodgaat.

Deze korte video kan als introductie worden gebruikt bij onderwijs over communicatie over levenseinde en het slechtnieuwsgesprek.
Toolbox-ID: 2770

Ontwikkelaar: PBS Frontline

Laatst bijgewerkt: 2015

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal