Telemedicine – verbeteren en innoveren in de palliatieve zorg

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Trina Diner is manager van telemedicine in de palliatieve zorg. In deze Tedtalk (11:34 min) benoemt zij de discrepantie tussen wat we de meesten van ons (80%) willen aan het einde van het leven, namelijk thuis sterven, maar slechts 20% in werkelijkheid doet. Waarna ze toelicht welke innovatie zij hebben geïmplementeerd om deze aantallen te verhogen: telemedicine. De patiënt gaat dan naar huis met een tablet en zet zoveel mogelijk contacten met zorgverleners digitaal voort. Indien de patiënt toch opgenomen moet worden, zorgen ze dat de patiënt zoveel mogelijk de momenten thuis mee kan maken door gebruik van de tablet. Zo verhogen d.m.v. telemedicine de kwaliteit van leven bij palliatieve patiënten.
Deze Tedtalk kan gebruikt worden om studenten te laten nadenken over de organisatie van het zorgsysteem en de mogelijke innovaties.
Toolbox-ID: 2768

Ontwikkelaar: TEDxThunderBay

Laatst bijgewerkt: 2016

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Palliatieve zorg en organisatie
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal