Leerinterventie zingeving: ‘Van Betekenis tot het Einde’

Type: Reeks van taken of lessen

Omschrijving: On- en offline training. Ouderen zijn in een laatste levensfase vaak bezig met vragen rond zingeving. Heb ik gedaan wat ik wilde doen in mijn leven? Ben ik van betekenis geweest? Het is voor ouderen van belang om hier over te kunnen praten. In gesprek met ouderen kun je hen helpen weer betekenis aan hun leven te geven. Ook de dromen die niet zijn uitgekomen, kunnen een plekje gegeven worden. Deze vorm van zingeving geeft rust en aanvaarding in de laatste levensfase. Hoe ga je als professional het gesprek over zingeving aan? Vilans biedt samen met partners de leerinterventie 'Van betekenis tot het Einde'. Als professional word je getraind om ouderen te ondersteunen bij zingeving. Je leert hoe je effectief het gesprek kunt voeren over levensvragen met cliƫnten in hun laatste levensfase.

De training bestaat uit twee onderdelen: een online-gedeelte: de praktijksimulaties en een offline gedeelte: een training in teamverband.
Toolbox-ID: 2390

Ontwikkelaar: Vilans

Laatst bijgewerkt: 2017

Medium:
  • Software/tool
  • Tekstueel
  • Video of animatie
  • Website

Onderwerpen:
  • Communicatie

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: