Hulpmiddelen voor goede palliatieve zorg in de GGZ

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: De unieke situatie bij GGz Centraal is een palliatieve unit binnen de organisatie. GGz Centraal heeft een aantal instrumenten ontwikkeld waarmee ook andere ggz-organisaties zonder palliatieve unit kunnen werken aan goede palliatieve zorg voor hun patiënten. Enkele voorbeelden zijn: de handleiding ‘Palliatieve zorg voor mensen met een psychiatrische stoornis’, het laatste wensenboekje, een checklist palliatieve fase.

De verschillende hulpmiddelen kunnen daar waar het relevant is worden ingezet tijdens de lessen. Bekendmaken van de hulpmiddelen aan verpleegkundigen in opleiding is daarbij een belangrijke meerwaarde.
Toolbox-ID: 2385

Ontwikkelaar: GGz Centraal (ZonMw)

Laatst bijgewerkt: Onbekend

Medium:
  • Website

Onderwerpen:
  • Palliatieve zorg en organisatie

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: