In gesprek met migranten over de laatste levensfase

Type: Enkele les of taak

Omschrijving: 4 Voorlichtingsfilms palliatieve zorg bij verschillende culturen. Verschillende aspecten / fases komen aan bod. Het betreft een Antilliaanse, Turkse, Marokkaanse en Chinese patiƫnt en haar/zijn familie.

Een film bekijken en samen nabespreken , of de groep verdelen in sub groepjes. Elk groepje kijkt naar een andere film / cultuur m.b.v. richtvragen. Daarna een plenaire terugrapportage. Herkennen van gezamenlijke problemen / aspecten en cultureel gebonden aspecten.
Toolbox-ID: 1930

Ontwikkelaar: Pharos

Laatst bijgewerkt: Onbekend

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Proactieve zorgplanning
  • Stervensfase

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: