Richtlijn overbelasting mantelzorger

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: In deze richtlijn wordt de nadruk gelegd op de problematiek en ondersteuningsmogelijkheden van de meest betrokken niet-professionele verzorger, ook wel de centrale verzorger genoemd, meestal de partner of een kind van de patiënt. De richtlijn bevat: voorkomen, overbelasting van de mantelzorger, signalering overbelasting, ondersteuning en begeleiding, onderbouwing

Het is de taak van de verpleegkundige om overbelasting van de mantelzorger te signaleren en in samenspraak met de mantelzorger de juiste interventies in te zetten. Deze richtlijn kan hierbij behulpzaam zijn.
Toolbox-ID: 1917

Ontwikkelaar: M.B. Kuyper, huisarts n.p. en psychosociaal begeleider,•G.M. Hesselmann, oncologieverpleegkundige,•J.B. Prins, klinisch psycholoog

Laatst bijgewerkt: 2009

Medium:
  • Tekstueel
  • Website

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Proactieve zorgplanning
  • Samenwerking
  • Stervensfase

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: