Voor ik doodga (speelfilm vanuit patiëntperspectief)​   €   

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Deze film (103min) vertelt het verhaal van de zeventienjarige Tessa. Zij lijdt aan leukemie en weet ze dat ze nooit achttien zal worden. Haar ziekte is ongeneeslijk, dus heeft zij haar behandelingen opgegeven en geniet ze liever van ieder moment dat ze nog heeft. Tessa heeft in dit kader een lijst met dingen die ze graag nog wil doen: Een hele nacht feesten, een joint roken, iets stelen, seks hebben... Terwijl haar ouders en broertje op hun eigen manier proberen te accepteren dat ze hun dochter en zusje gaan verliezen, ontdekt Tessa samen met haar beste vriendin Zoey de wereld.

De film kan gebruikt worden als aanleiding om met studenten in gesprek te gaan over terminaal ziek zijn en omgaan met (naderende) dood bij jongeren, copingsstrategieën en zingeving en de eventuele verschillen hiertussen.

Het wensenboekje Netwerken Palliatieve Zorg Twente kan als goed ondersteunend materiaal hierbij zijn, waarbij studenten via een vast format hun eigen bucketlist kunnen opstellen. Wensenboekje via https://www.netwerkpalliatievezorg.nl/Portals/137/2019/Netwerken-Palliatieve-Zorg-Twente-Wensenboekje%20v2.pdf
Toolbox-ID: 1721

Ontwikkelaar: Dutch Filmworks B.V.

Laatst bijgewerkt: 2012

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Stervensfase
  • Symptoombestrijding
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: