Documentaire euthanasie: End credits

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: End Credits is een Belgische documentaire (met Engelse ondertiteling) van 58 minuten over euthanasie. De makers kijken met een kritische blik naar euthanasie in de praktijk, tien jaar na de Belgische invoering van de euthanasiewetgeving in 2002. Er is namelijk anno 2013 nog veel onduidelijkheid. Wat kan? Wat mag? Voor wie? En hoe moet het verder? Deze onduidelijkheden worden duidelijk gemaakt door het verhaal van 2 personen: Adelin en Eva, twee zeer verschillende mensen die aan de vooravond van hun levenseinde staan. Adelin wordt geconfronteerd met zijn dementiĆ«le aftakeling, terwijl Eva haar ondraaglijk en uitzichtloos psychisch lijden een halt wil toeroepen. Beide mensen vragen om hulp en zorg voor een waardig sterven en afscheid. Middels orgaandonatie wil Eva haar dood nog zin geven. Enkele mensen die de euthanasiewetgeving van nabij volgen, werpen hun licht op deze complexe problematiek. In de eerste 22 minuten worden de verhalen van Adelin en Eva geĆÆntroduceerd. Daarna komen verscheidene experts omtrent euthanasie aan het woord om hun visie omtrent bepaalde kwesties in het looppaden van van Adelin en Eva.
Toolbox-ID: 1678

Ontwikkelaar: Marc Cosyns en Alexander Decommere

Laatst bijgewerkt: 2013

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Proactieve zorgplanning
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal