Keepers of the House

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Korte documentaire (15 minuten) waarin 8 huishoudsters van het Duke Hospital en het Duke Regional Hospital vertellen over hun bijzondere relaties met patiƫnten en de manier waarop zij denken dat hun werk bijdraagt aan genezing. De film heeft als doel om zorgverleners en studenten in staat te stellen om de huishoudsters in een nieuw daglicht te zien en serieus aandacht te besteden aan essentiƫle thema's zoals empathie, nederigheid en teamwork.

Duke University is momenteel bezig met het opstellen van een curriculum dat het gebruik van deze film in klaslokalen en andere leeromgevingen zal vergemakkelijken.
Ondertussen kan deze film gekoppeld worden aan een reflectie-opdracht en/of groepsdiscussie, waarbij studenten worden gevraagd om na te denken over de volgende 3 vragen: Wat verraste je het meest aan deze film en waarom? Wat was je favoriete verhaal in de film en waarom? Welke invloed heeft deze film op de manier waarop jij met anderen omgaat in jouw werkomgeving?
Toolbox-ID: 1669

Ontwikkelaar: Duke University

Laatst bijgewerkt: 2020

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Samenwerking

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal