Pijnbestrijding bij patiënten met kanker

Type: Enkele les of taak

Omschrijving: Een zelfstudie-opdracht over pijnbestrijding bij patiënten met kanker. Er zijn 10 delen die achter elkaar gekeken kunnen worden of los als korte modules. Elk filmfragment gaat over een ander aspect van pijnbestrijding bij kanker, waarna een aantal vragen hierover worden gesteld. De 10 filmfragmenten en bijbehorende vragen gaan over: 1 Inleiding pijn 2 Behandeling inleiding 3 Behandeling neuropatische pijn 4 Behandeling van nociceptieve pijn WHO ladder 5 Regels voor het voorschrijven van opioiden 6 Middelen bij doorbraakpijn 7 Opioiden bijwerkingen 8 Soorten opioiden (morfine/fentanyl/methadon) 9 Wat als het moeilijk gaat? 10 Invasieve pijnbehandeling Ter ondersteuning kan het hoofdstuk pijn bij kanker H10 uit het “handboek pijngeneeskunde” van Huygen et. al. (ISBN 9789058982407) gebruikt worden.
Toolbox-ID: 1644

Ontwikkelaar: Radboudumc; K Besse

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Tekstueel
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Symptoombestrijding

Gebruikslicentie:
Ga naar materiaal