De palliatieve patient in de context van het leven

Type: Enkele les of taak

Omschrijving: Deze leertaak is onderdeel van de leerlijn communicatie-zingeving. Het doel van deze leertaak is om studenten de palliatieve patiënt in de context van zijn of haar leven te leren zien. Daarbij is het expliciet de bedoeling om te reflecteren op wat de studenten zelf raakt en wat voor de patiënt blijkbaar belangrijk is, afgaande op de informatie die uit verschillende videofragmenten te halen is. Ook kan ingegaan worden op de communicatie: Waar zouden studenten op doorvragen? Waar voelen zij misschien een terughoudendheid om door te vragen? En hoe kijken zij aan tegen de context van de patiënt? In welke mate denken zij dat dit relevant is voor hun toekomstig werk als arts?

In de docentenhandleiding zijn diverse mogelijkheden voor het gebruik beschreven.
Toolbox-ID: 1570

Ontwikkelaar: Pasemeco

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Tekstueel
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld

Gebruikslicentie:
Ga naar materiaal