Die ene patiënt van klinisch ethicus Erwin Kopanje

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Klinisch ethicus Erwin Kopanje vertelt over de vergankelijkheid van het leven en de illusie van onsterfelijkheid. Hij kwam hierachter toen hij te maken kreeg met het verdriet en de rouw van de vriend van een vrouw die tijdens het hardlopen plots in elkaar zakte. Toen bleek dat de vrouw waarschijnlijk de volgende morgen zou overlijden, liet hij haar vriend naast haar slapen op hun laatste avond samen. Hij pleit hierbij dat we in de laatste levensfase terug moeten keuren naar het niveau van de intimiteit met kleine en simpele dingen.
Toolbox-ID: 1532

Ontwikkelaar: De Volkskrant

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Symptoombestrijding
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal