Die ene patiënt van verpleegkundige Paula Groenendijk

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Verpleegkundige Paula Groenendijk vertelt over haar ene patient, die haar altijd bij zal staan. Een mooie, jonge, midden in het leven staande vrouw in het laatste stadium van baarmoederhalskanker, die zo niet meer wilde leven. Artsen vond dit niet het moment ervoor, maar Groenendijk begreep haar wel en dacht: als jij dat wil, moet dat kunnen. Totdat ze besefte hoe anders die doodswens voelde voor haar moeder. Groenendijk vertelt over haar dilemma tussen de rol van moeder en de rol van verpleegkundige bij jonge patiënten met een euthanasieverzoek.

Toolbox-ID: 1530
Ontwikkelaar: De Volkskrant
Ontwikkeld in: 2019
Medium:
  • Video
Onderwerpen:
  • Proactieve zorgplanning
  • Zelfzorg
Ga naar materiaal