Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: De website van het Kenniscentrum Kinderpalliatieve Zorg is een centraal punt waar alle kennis en informatie over kinderpalliatieve zorg is gebundeld.
Palliatieve zorg voor kinderen (0-18 jaar) is de integrale zorgbenadering voor kinderen met een levensbedreigende of levensduurbeperkende aandoening en hun gezinnen. De zorg is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, het omvat de lichamelijke, psychologische, sociale, pedagogische, culturele en spirituele aspecten van zorg en wordt voornamelijk bepaald door de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind en het gezin.

Op de website is veel informatie te vinden dat bruikbaar is als bronmateriaal voor onderwijs over kinderpalliatieve zorg. Er kan meer onderwijsmateriaal beschikbaar gesteld worden door contact te leggen met één van de opleidingscoördinatoren kinderpalliatieve zorg die graag meedenken over passend materiaal en (invulling van) onderwijs.
Toolbox-ID: 1524

Ontwikkelaar: Kenniscentrum kinderpalliatieve zorg

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Website

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Proactieve zorgplanning
  • Samenwerking
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: