CONTACT   €   

Type: Enkele les of taak

Omschrijving: De documentaire CONTACT (40 min) gaat over een huisarts die met empathie en compassie een patiënt in de laatste levensfase begeleidt. De film is ontwikkeld voor onderwijs aan (toekomstige) artsen om menselijke betrokkenheid in het proces van stervensbegeleiding te stimuleren. CONTACT biedt een bijzondere inkijk in de interactie tussen arts en patiënt rondom de dood en inspireert de kijker om te reflecteren.
Deze onderwijsvorm is op basis van het idee dat een boodschap beter binnenkomt als je iets ziet, hoort en de emotie van de situatie kunt meebeleven, dan wanneer je er alleen over leest of een college je erover vertelt. Het is dus geen technische analyse van communicatie, geen film die uitlegt wat goede of foute communicatie is. De film laat zien, maar oordeelt niet. Een handleiding voor de docent hoort erbij en is onlosmakelijk verbonden met deze film. De film is geschikt voor studenten geneeskunde in alle fasen, een specialisatie tot huisarts of SOG en bij elke vorm van palliatieve zorg nascholing. In de teaser ziet u heel duidelijk waartoe u deze film kunt inzetten, woorden schieten daarvoor tekort.

https://youtu.be/gEVxhRlSUjs

Volgens de wens van de (overleden) hoofdpersoon en haar familie is de film uitsluitend te gebruiken voor medisch onderwijs doeleinden.
De distributie van de film is in handen van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Op hun website http://landelijkexpertisecentrumsterven.nl kunt u de film huren of kopen tbv uw eigen onderwijs. Tevens kunt u informatie verkrijgen en ook inschrijven voor diverse workshops. Professionele docenten begeleiden desgewenst een workshops op locatie. Nadere informatie over de achtergrond en ontwikkeling van deze onderwijsfilm kunt u krijgen bij Kea Fogelberg, de initiatiefneemster van dit project. E: keafogelberg@planet.nl M: 0624509094 . Ook kan de originele docenten handleiding u via mail toegestuurd worden.
Toolbox-ID: 1476

Ontwikkelaar: Https://www.worldvisualsfilm.nl/ Ron Visser regisseur, naar een idee van Kea Fogelberg, kaderhuisarts pz np

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Zelfzorg

Opleidingsniveau:
  • HBO/Bachelor
  • Master
  • Medisch specialist
Ga naar materiaal