Virtuele patiënten casus ‘Meneer wong is misselijk’

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: Deze virtuele patiënten casus gaat over een patiënt met misselijkheid in de palliatieve fase. Het doel van de casus is oefenen met klinisch redeneren. Het onderwijs is ontwikkeld als voorbereiding op het contactonderwijs tijdens master coschap huisartsgeneeskunde aan het Erasmus MC. Het verdere onderwijsmateriaal dat hierbij hoort, is ook te vinden in de toolbox en betreft een E learning over einde leven beslissingen, een E-learning palliatieve zorg en materiaal voor het contactonderwijs . De onderwerpen van de e learning zijn: Markeren wanneer er sprake zou kunnen zijn van palliatieve zorg. De ontwikkeling van palliatieve zorg kunnen beschrijven. Het verschil tussen palliatieve indicatie, palliatieve zorg en terminale zorg kunnen benoemen. Dimensies van lijden kunnen herkennen en beschrijven. De rollen van de huisarts in de palliatieve zorg kunnen omschrijven. Kenmerken van advance care planning (ACP) kunnen benoemen.
Toolbox-ID: 1439

Ontwikkelaar: ErasmusMC i.s.m Pasemeco

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Software/tool

Onderwerpen:
  • Proactieve zorgplanning
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld

Gebruikslicentie:
Ga naar materiaal

Verwant materiaal: