Bespreken van de laatste levensfase

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: De coalitie ‘Van Betekenis tot het Einde’ stimuleert dat mensen meer ruimte en aandacht geven aan de laatste fase van hun leven en hierover met elkaar in gesprek gaan. Het gaat hierbij over onderwerpen als stervensbegeleiding, dood, waardig oud worden, ziekte en de herinneringen over je leven.
Op de site ikwilmetjepraten.nu worden tips gegeven om een gesprek te beginnen en wordt er verwezen naar activiteiten van organisaties die je op weg kunnen helpen bij een gesprek over levenseinde.
Sta jij weleens stil bij de laatste fase van je leven en wat je belangrijk vindt? Wat je bijvoorbeeld wel en niet zou willen. Of wat je absoluut nog een keer wilt doen? Praat je erover, zodat je naasten bekend zijn met jouw gedachten en wensen? Want als je van elkaar weet welke wensen er leven, dan is de kans groot dat ze daadwerkelijk gerealiseerd worden. Denk er eens over na en bespreek het met elkaar. Of zet bijvoorbeeld iets op papier. Om je op weg te helpen en je gedachten op een rij te zetten staat deze site boordevol tips en handige informatie.
Toolbox-ID: 1313

Ontwikkelaar: Van Betekenis tot het Einde

Laatst bijgewerkt: 2019

Medium:
  • Website

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Proactieve zorgplanning

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal