Vierluik over de laatste levensfase

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: In 2013 zond Nieuwsuur een bijzonder vierluik uit over de medische besluitvorming in de spreekkamer. De serie van 4 video's (elk rond de 10 minuten) over de laatste levensfase geeft een inkijkje in de dagelijkse praktijk van: een huisartsenpraktijk, een ziekenhuis, een verpleeghuis en een hospice. Verslaggevers Judith Pennarts en Jane van Laar voerden op elke locatie openhartige gesprekken met artsen, patiƫnten en familieleden. Tegen welke dilemma's lopen ze aan? En wat is goede zorg als genezing niet meer mogelijk is? Wie bepaalt of er nog wordt doorbehandeld? Advance care planning gesprekken met patiƫnten zijn expliciet onderdeel van deze video's.
Dit materiaal geeft inzicht in de wijze waarop palliatieve zorg in de huisartspraktijk, ziekenhuis, verpleeghuis, hospice vorm krijgt.
Toolbox-ID: 1293

Ontwikkelaar: NOS Nieuwsuur

Laatst bijgewerkt: 2013

Medium:
  • Video of animatie

Onderwerpen:
  • Communicatie
  • Palliatieve zorg en organisatie
  • Proactieve zorgplanning
  • Samenwerking

Opleidingsniveau:
  • Niet ingevuld
Ga naar materiaal