Palliatieve casuïstiek

Type: Bron of onderdeel van les

Omschrijving: In dit document staan vijf casusbeschrijvingen die globaal eenzelfde format volgen met vragen die zo zijn opgesteld dat verschillende relevante palliatieve zorgaspecten geïntegreerd zijn (zoals: klinisch redeneren in een palliatieve setting, nadenken over prognose, multidimensioneel probleemdenken, multidisciplinair beleid opstellen, advanced care planning). Daarnaast worden er soms vragen ter discussie neergelegd om in de groep te bespreken. Inhoudelijk gaan de casus over cervixcarcinoom, maagcarcinoom, pancreascarcinoom, levercirrhose, dementie/frailty.
Toolbox-ID: 1173

Ontwikkelaar: Pasemeco

Laatst bijgewerkt: 2018

Medium:
  • Tekstueel

Onderwerpen:
  • Proactieve zorgplanning
  • Samenwerking
  • Symptoombestrijding

Opleidingsniveau:
  • HBO/Bachelor
  • Master
Ga naar materiaal